9. august 2018

Keratinbehandling

Keratinbehandling – hvad er det?

En keratinbehandling er en måde at få dit hår til at blive mere glat, hvilket især kan være en stor hjælp til dig med mange krøller, idet det kan reducere den tid du skal bruge til at føntørre håret med 40% – 60%. Hvis du forestiller dig krøllet hår som en snoet trappe og glat hår som en stige, hvor trinnene er det der holder det hele sammen. Hvis man kan frigøre trinnene, kan man bygge en snoet trappe om til en stige, og det er lidt på samme måde en keratinbehandling virker.

Er en keratinbehandling farlig?

Nej keratinbehandlingen er ikke farlig med de nye metoder, men det er rigtigt at det var meget skadeligt for håret før. Førhen brugte man formaldehyd til at bryde de bånd der er i håret for at kunne bygge trinnene om og lave spiraltrappen til en stige, men som du nok kan fornemme er formaldehyd ikke super godt at bruge – hvis man selvfølgelig gerne vil undgå skrappe kemikalier. Det er derfor at en keratinbehandling var farlig før, og stadig er det hvis ikke man holder øje med de ingredienser der bruges i produktet.

Her hos Adricut bruger vi Keratin Gold fra Jean Paul Myne, af den simple grund at vi elsker det færdige resultat, men ikke kan fordrage formaldehyd. Keratin Gold er en kombination af organiske og botaniske ekstrakter der sikrer den glattende effekt, og trænger dybt ind i kernen af håret, og styrker de saltbindinger og svovlbroer der er. Produktet kan bruges til alle hårtyper, og det hjælper med at holde dit hår glat i ca. 3 mdr og gerne mere.

Hvordan forlænger jeg effekten af min keratinbehandling?

En Keratin Gold behandling holder som nævnt i ca. 3 mdr. og længer endnu hvis man forlænger behandlingen fra en kort til en lang behandling og bruger produkter der vedligeholder effekten. Vi rådgiver naturligvis dig til hvad der passer bedst i din situation og til din hårtype.

Holder effekten selv efter bad eller når håret bliver vådt?

Kender du til det med at håret krøller ekstra meget når det er fugtigt eller regner? Hvad snakker du om – regn i Danmark? Det har jeg aldrig oplevet!

Okay det er mega besværligt at forsøge at holde håret flot og glat i vores klima, uden at gå helt amok med glattejernet, men netop derfor er det også så lækkert at opleve forskellen før og efter en keratinbehandling. For at få håret glat skal du nu blot bruge en føntørrer (at føntørre forlænger i øvrigt også effekten – så hey dobbelt bonus!). En helt anden grund til at det kan være en fordel at føntørre håret, specielt lige efter behandlingen, er at de botaniske og organiske ingredienser har en meget karakteristisk duft

Når du har fået en keratinbehandling, behøver du ikke bekymre dig om at håret krøller ustyrligt når det er fugtigt.

Hvad får jeg ud af en Jean Paul Myne Gold Keratin behandling?

Foruden at du undgår alle de skadelige produkter som nævnt tidligere, så får du glat og stærk hår der samtidigt er glansfuldt, smukt og sundt. Det er vigtigt at du tjekker op på produkterne for der er desværre stadig mange på markedet hvor indholdslisten ikke er så behagelig som den kunne være. Det er også derfor at en keratin behandling ikke er et gør det selv projekt, medmindre du har 100% styr på hvad du kommer i håret.

Hvad hvis jeg har farvet mit hår?

Når du får udført en keratin gold behandling, så trænger ingredienserne ind og glatter hårstrået ud. Da det således er inde og ændre ved selve håret, påvirker det også farven. Håret kan blive lysere, eller mere gyldent hvis du er blond.

Det kan blive en lækker detalje med lidt mere liv i håret, men det kan også være at du synes det ændrer farven så meget at du foretrækker at få en ny hårfarvning. Det kan ikke undgås at der sker en farvepåvirkning, så du skal gøre det hvis du ønsker glat hår, og efter 12 dage kan du farve håret igen. Du må heller ikke have farvet håret inden for 12 dage inden din keratinbehandling.

Hvis du vil regulere farven på selve dagen, kan du bruge Organic Touch, der har et godt sammenspil med keratinbehandlet hår.

Keratinbehandling og Graviditet

Keratin Gold indeholder ikke formaldehyd eller andre giftige ingredienser, og hvis det skulle ønskes at nærstudere hvad produktet indeholder, så har Jean Paul Myne lagt INCI listen ud så man selv kan læse og bedømme om man ikke kan tåle nogle af ingredienserne. Hos Adricut respekterer vi naturligvis at mange gravide ikke ønsker nogen form for teknisk behandling, og det er op til den enkelte at vælge.

Anbefales det at blive klippet i forbindelse med en keratinbehandling?

Når håret glattes ud vil der være en del ujævnheder der bliver meget synlige. Det samme gør sig gældende for de slidte spidser man har, der virkelig får mulighed for at vise sig frem. Ujævnt og slidt hår er ikke det look der trender i øjeblikket, så det kan bestemt være en overvejelse værd at få håret klippet i samme omgang.

Kan jeg få en keratinbehandling hvis jeg er under 16 år?

Ja det kan du sagtens. Der gælder de samme regler som hvis du ønsker at få dit hår farvet. Du skal blot have en af dine forældre til at underskrive/godkende behandlingen.